Cégalapítás Után Székhely Lakásban?

Cégalapítás után lehetőség van lakásban is elhelyezni a cég székhelyét. Vannak akik nem jártasak még a székhelyszolgáltatásban és azt gondolják így olcsóbb lesz. Valójában pedig ma már nem így van, mert nagyon kedvező áron juthat bárki székhelyhez, ha megfelelő székhelyszolgáltatót választ. Székhely a lakásban konkrétan az, ha a cégnek, gazdasági társaságnak vagy vállalkozásnak a cégbíróság által bejegyzett székhelye lakásban van. A székhely lakásban akkor működhet jól, ha Ön folyamatosan kommunikál, kapcsolatot tart a NAV-val. Leveleit, küldeményeit mindig átveszi, lakásán, azaz székhelyén mindig elérhető. A NAV számára szükséges információkat minden esetben időben közli. Ön is cégalapítás előtt áll? Nincs ötlete még, hogy hol legyen a székhelye? Tekintse meg székhely lakásban előnyeit és hátrányait, majd válassza az Önnek legmegfelelőbbet! Amennyiben székhelyét Nálunk helyezi el, akkor a rutin ellenőrzések során sem kell a revizorokat lakásában fogadnia. Sőt meghatalmazhatja cége dolgozóját vagy könyvelőjét és ők képviselhetik cégét az ellenőrzés során a mi székhely irodánkban, amelyet az ellenőrzés során ingyenesen biztosítunk számukra. Megkönnyítve ezzel a körülményeket.

Székhely Lakásban Előnyei

Nem kell fizetnie a székhelyszolgáltatásért. Ezzel megtakaríthatja a székhelyszolgáltatónak fizetendő székhely költség havi díját. Nem kell utazgatnia székhely ellenőrzés során, mert az a lakásán történik majd. Jó megoldás lehet, de csak ha van olyan személy, aki hétfőtől péntekig napi 8 órában tartózkodik a székhely lakásban és ő át tudja venni a NAV által küldött leveleket és rutinellenőrzések alkalmával képviselni tudja a céget.

Székhely Lakásban Hátrányai

Sokkal több munkával jár cégének küldemény és iratkezelése, mint amennyit spórolhat a székhelyszolgáltatás költségén. Nem juthat hozzá azon ingyenes szolgáltatásokhoz, amelyeket például mi, mint székhelyszolgáltató cég biztosítanánk Önnek. Nálunk a székhelyszolgáltatás elérhető 2.000 Ft/hó bruttó ártól. Véleményünk és sokéves tapasztalataink alapján érdemesebb a székhelyszolgáltató tapasztalt munkatársaira bízni a cégének képviseletét, mert megkönnyítik az Ön helyzetét. Mert nem érheti meglepetés egy esetleges elmulasztott levél átvétele miatt, vagy egy sikertelen rutin ellenőrzés miatt.
Ugyanis, ha egy a NAV hatósága által kiküldött levelet nem vesz át valaki, mert nem tartózkodott a székhelyén megbüntethetik, felfüggeszthetik az adószámát vagy a cégjegyzékszámát. Továbbá, ha rutinellenőrzésre mennek a bejegyzett címre a revizorok és szintén nem találnak képviselő személyt, akkor ugyanúgy megbüntethetik, felfüggeszthetik az adószámát, cégjegyzékszámát. Ugyanúgy probléma, ha olyan helyre kerülne bejelentésre a székhely, amely hamis cím. Ekkor szintén pénzbírsággal, adószám megszűnéssel vagy felfüggesztéssel sújthatják a cégét.

Ezeket elkerülendően érdemes székhelyszolgáltatást igénybe vennie. Törvény írja elő, hogy minden lakástulajdonosnak be kell adnia a székhely használati szerződést a tulajdonos aláírásával az illetékes cégbíróság számára. Mi rendelkezünk minden egyes irodánkban ilyen szerződéssel és nagy tapasztalattal meg tudjuk könnyíteni a kommunikációt Ön és a NAV ellenőrei között. Továbbá pontosan tudjuk, hogy mit ír elő a törvény és az érvényben lévő jogszabályok a cég székhely feltételeként.